Simicskó: nincs kapcsolat a jobb és a szélsőjobb között

Infostart
2006. november 2. 21:03
Meg kell akadályozni, hogy szélsőséges nézeteket valló emberek megzavarják a békés polgárok szabadságjogainak gyakorlását - jelentette ki a Nemzetbiztonsági Bizottság kereszténydemokrata elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy a kancelláriaminiszter szerint szélsőjobboldalhoz köthető személyek erőszakos rendzavarásra készülnek november 4-én, Simicskó István azt mondta: a szélsőséges nézeteket valló embereket ki kellene vonni a forgalomból.

Ha ez megtörténne, mindenki élhetne nyugodtan a szabadságjogaival - vélekedett a parlamenti képviselő.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Antall- és az Orbán-kormány idején nem voltak szélsőjobboldali, az alkotmányos rend megzavarására irányuló megmozdulások.

Más időszakokban viszont a Szabó Alberthez és Bácsfi Diánához hasonló szélsőségesek sokáig szabadon tevékenykedhettek, egyes kormánypárti politikusok pedig előszeretettel sejtetnek kapcsolatot a parlamenti és a szélsőjobb között - fűzte hozzá Simicskó István.

Nincs kapcsolat

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: a parlamenti jobboldalnak semmilyen kapcsolata nincs a szélsőjobboldallal; a polgári pártoknak nem áll érdekében priuszos, bűnözői elemekkel együttműködni.

A Nemzetbiztonsági Bizottság legutóbbi, zárt üléséről a politikus közölte: a Fidesz és a KDNP szerint teljesen fel kellene oldani az ülés teljes anyagának titkosítását.

Azzal kapcsolatban, hogy Ékes Ilona fideszes képviselőt szélsőjobboldali emberekkel való kapcsolattartással vádolják, Simicskó István azt mondta: a képviselő az emberi jogi bizottság tagjaként az MTV székházának ostroma után látogatta végig az előzetes letartóztatásban lévőket, hogy megfelelő emberi és jogi bánásmódban van-e részük.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Simicskó István 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Simicskó István 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást