BKV-s szakszervezetek bírálták Demszkyt

InfoRádió / MTI
2006. november 1. 19:18
A BKV dolgozói a jövőben nem tudnak együttműködni a főpolgármesterrel. Ezt nyílt levélben közölték szakszervezeti vezetők.

Nemes Gábor, a 3500 buszágazati munkavállalót képviselő vezető azt mondta: az érdekeik nagyobb érvényesítése miatt novemberben beolvadnak a több mint ötezer dolgozót tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségébe.

Hozzátette: az elmúlt hónapokban többször kezdeményezték a BKV finanszírozásának és működésének biztonságosabbá tételét Demszky Gábor főpolgármesternél, aki a választások előtt mindenre ígéretet tett, de érdemben azóta sem történt semmi.

A nyílt levelet 12 szakszervezet képviselői írták, akik úgy fogalmaztak: ha a munkavállalókat hátrányosan érintik a cégnél várható tevékenység-kiszervezések, és az esetleges privatizáció, akkor a munkahelyek biztonságának megőrzéséért sztrájkot szerveznek.

A főpolgármester azt mondta: nem a BKV, hanem a menedzsment munkájával elégedetlen.

Demszky Gábor a Magyar Televízió reggeli műsorában hozzátette: a főváros biztosítja a biztonságos működéshez szükséges pénzt, de - ahogyan fogalmazott - a cég vezetőinek megbízatása nem demokratikus kérdés.