Rendkívüli BKV járatok a temetőkbe

InfoRádió / MTI
2006. október 27. 15:01
Az elmúlt évekhez hasonlóan a BKV Zrt. idén is rendkívüli járatokkal segíti a temetők megközelítését a hétvégén és mindenszentek napján, amikor a temetők meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

A most következő hétvégén, valamint jövő szerdán, mindenszentek napján, de még jövő szombaton és vasárnap is sűrűbben közlekednek a temetőket érintő villamosok és autóbuszok, valamint rendkívüli járatok is indulnak - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat.

Rendkívüli járatok indulnak október 28-án, 29-én és november 1-jén az Erzsébeti temetőhöz 19A jelzéssel, a Megyeri temetőhöz 30A jelzéssel, a Csepeli temetőhöz 38B jelzéssel, a Budafoki temetőhöz 58A jelzéssel, az Új köztemetőhöz 68A jelzéssel, az Új Köztemetőhöz, valamint az Izraelita temetőhöz pedig 37B jelzéssel.

A munkaszüneti napokon egyébként nem közlekedő járatok közül október 28-án, 29-én és november 1-jén - napközben 8.00 és 17.00 óra között - kivételesen jár a 18A jelzésű autóbusz, a 118-as autóbusz, valamint az úgynevezett Keresztúr-busz.

Gyakrabban közlekedik ebben az időszakban az Új Köztemetőhöz és az Erzsébeti temetőhöz átszállással a 3-as villamos, az Új Köztemetőhöz a 28-as villamos, a 37-es villamos, a Kispesti temetőhöz a 42-es villamos, az Erzsébeti temetőhöz az 52-es villamos, a Farkasréti temetőhöz pedig az 59-es villamos.

Az Új köztemető és a Farkasréti temető megközelítéséhez a gyakoribb villamosközlekedést ajánlják. Ezeken kívül 24 autóbusz járat is gyakrabban közlekedik az október 28-29-ei hétvégén és november 1-jén, 14 járat pedig a november 4-5-ei hétvégén is.