Gyurcsány: nincs ellenfelem

InfoRádió / MTI
2006. október 26. 21:22
A kormánypártok teljes mértékben támogatják a kormány pénzügyi megszorításait és reformprogramját, az október 23-i zavargások pedig nincsenek hatással a kabinet munkájára - nyilatkozta a Budapesten dolgozó külföldi tudósítóknak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A kormányfő közölte: politikai jövőjét tette fel a kormányprogramra, és sem a programnak, sem személyének nincs belső ellenzéke a szocialista párton belül, hozzátéve, hogy az SZDSZ is támogatja a cselekvési tervet. Gyurcsány Ferenc nem tervez személyi változtatásokat kormányában.

A miniszterelnök kijelentette: fennmarad a négyszázalékos szolidaritási adó, és egyetlen vállalat sem mentesülhet alóla, ugyanakkor a kormány folytatja tárgyalásait az Audival, amely kilátásba helyezte, hogy felfüggeszti egy nagyobb magyarországi beruházását.

Gyurcsány Ferenc szerint a 2009-es európai parlamenti választás lesz az első alkalom, hogy a kormánykoalíció lemérje, milyenek lesznek az esélyei a 2010-es parlamenti választásokon.

A kormányfő elmondta azt is: az október 23-i zavargások és az azokat megelőző demonstrációk nincsenek hatással a kabinet munkájára.