Demszky: Aba Botondnak mennie kell!

Infostart
2006. október 26. 20:27
Kezdeményezni fogja a BKV Zrt. vezérigazgatójának menesztését a főpolgármester. Demszky Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában a Combino-villamosok botrányával és a 4-6-os vonalával kapcsolatos botrányokkal indokolta Aba Botond tervezett felmentését. A BKV vezetőjének sorsáról a koalíciós többségű Fővárosi Közgyűlés dönthet.

Demszky Gábor főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: nem kérdés, hogy a BKV Zrt. vezérigazgatójának mennie kell. "Az a kérdés, hogy mikor tudjuk elérni Aba Botondot felállítását. Ha én lennék a munkáltatója, akkor Aba Botond már nem dolgozna ott" - jelentette ki Demszky Gábor.

A BKV vezetőjének munkáltatója egyébként a Fővárosi Közgyűlés, ahol az MSZP-SZDSZ koalíciónak többsége van, így várhatóan csak idő kérdése Aba Botond felmentése.

A távozás időpontjáról szólva a főpolgármester annak a reményének adott hangot, hogy minél előbb lesz új vezérigazgató és "megfelelő feltételek mellett, nem büntetve Aba Botondot, hanem méltányolva a BKV élén elért eredményeit, találunk másik lehetőséget számára".

Demszky Gábor kijelentette, hogy "nagyon szeretne" olyan vezérigazgatóval dolgozni, akiben minden tekintetben megbízik. A főpolgármester Aba Botond legnagyobb hibájaként azt jelölte meg, hogy a BKV vezetője nem tudta kezelni a Combino-válságot. "Az egész 4-6-os beruházás kezelésében nagyon gyenge teljesítményt mutatott" - mondta Demszky Gábor.