Egyszemélyes tüntetés: egyedül a világ ellen

Infostart
2006. október 25. 17:32
Tizenharmadik alkalommal tüntet ordítva a Füstirtók Egyesület elnöke az Egészségügyi Minisztérium budapesti épülete előtt. Félix Péter a gyermekek dohányzása ellen küzd, amelyért álláspontja szerint a minisztérium is felelős. A környékbeli lakók felháborodtak, a rendőrség mégsem tehet semmit.

Hangszórók üvöltenek az Arany János utcában, de olyan hangosan, hogy egy utcával odébb is kiállnak a kapualjakba az emberek, tudakolva, már megint mi történik a Belvárosban.

Néhány jól értesült járókelő megáll, és elmagyarázza: egy férfi bömböltet hangszórókat az Egészségügyi Minisztérium előtti parkolóban.

És valóban: az állványra szerelt hangfalakból egy férfihang szól: Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását követeli, és egymás után ismerteti összeesküvés-elméleteit a dohánylobbi és a kormányzat lepaktálásáról.

A hang tulajdonosa Félix Péter, aki kocsijában ül, időként visszatekeri a felvételt - és ez így megy órákon át. A férfi saját elmondása szerint a dohányzásellenes Füstirtók Egyesület elnöke.

Szerda délelőtt rendőrjárőr érkezik az egyszemélyes tüntetés helyszínére. A két egyenruhás megpróbálja rávenni Félix Pétert, hogy halkítsa le a magnót, de a férfi arra hivatkozik, hogy mint mindig, most is bejelentette a demonstrációját, és a hangerő is annak a része.

<

Félix Péter (Fotó: www.inforadio.hu)

Azt mondja: vigyék el, de nem hátrál meg. Erre az egyik rendőr saját kezűleg csökkenti a hangerőt, Félix Péter azonban igyekszik ebben megakadályozni. A rendőrök végül mobiltelefonálnak valakinek és elsétálnak, a hangzavar folytatódik. Félix Péter szerint neki van igaza.

A hangzavar felháborítja a környéken lakókat és dolgozókat. Az egyik irodaház alkalmazottja birtokvédelmi perrel fenyegette meg az elszánt tüntetőt, akit több arra járó biztosított egyet nem értéséről.

Az InfoRádió megkereste az Egészségügyi Minisztériumot is, a szaktárca visszahívást ígért. Félix Péter pedig folytatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást