Kossuth tér: délben üt az óra

Infostart
2006. október 20. 05:47
Péntek délig kell a Kossuth téri tüntetőknek eldönteniük, hogy önként távoznak-e vagy sem a Parlament elől. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a rendőrség fölkészült arra, hogy ha szükséges, kiürítse a teret.

Garamvölgyi László közölte: a rendőrség azt javasolta a tüntetőknek, hogy csökkentett területen és létszámmal tartózkodhatnak a Kossuth téren október 23-án az állami ünnepség idején. A sátrakat ugyanakkor mindenképpen el kell távolítani, mert nem lehet éghető anyag a téren.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a megállapodásra péntek délig van haladék, illetve gondolkodási idő. Ekkorra a rendőrségnek át kell vennie a területet. A csütörtöki tárgyalások nem vezettek eredményre.

Ha a tüntetők nem fogadják el a rendőrség ajánlatát, akkor az országos rendőr-főkapitány eldönti, mi a teendő.

A rendőrök négy jogszabály alapján kiüríthetik a teret - emlékeztetett Garamvölgyi László.

A tüntetők felkészültek

A Kossuth téri tüntetők felkészültek az esetleges rendőri beavatkozásra - jelentette ki a kormány leváltását követelők politikai ügyvivője.

Takács András hozzátette: a rendőrséggel folytatott csütörtöki eredménytelen egyeztetés során "megtették azt a gesztust, amit megtehettek".

A szónok elmondta: október 23-ig mindenáron kitartanak a Kossuth téren. Takács András szerint akár arra is fel kell készülni, hogy a rendőrség erőszakkal próbálja őket a helyszínről elzavarni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást