A Fidesz október 23-án jelenti be döntését

InfoRádió / MTI
2006. október 20. 16:34
A Fidesz október 23-ai budapesti megemlékezésén jelentik be, hogy a párt folytatja-e Kossuth téri demonstrációsorozatát - mondta Szijjártó Péter szóvivő.

Az MTI információi szerint a Fidesz a rendőrségen november 4-éig jelentett be rendezvényt a Kossuth térre, így elméletben lehetősége van az október 6-án megkezdett mindennapos demonstrációk folytatására.

Az ellenzéki párt az 1956-os forradalom 50. évfordulójára szervezett állami megemlékezésekre tekintettel csütörtöki gyűlése után bontotta le a Parlament előtt felállított színpadot.

A Kossuth tér helyett pénteken a Terror Háza előtti megemlékezésre hívták, szombaton az óbudai Péter-Pál templom előtti ünnepségre, vasárnap pedig a Bem térre, a Rákóczi Szövetség megemlékezésére várják a szimpatizánsokat.

A Fidesz hétfői, Astoriai megemlékezésén felszólal majd Kárpáti György, a Melbournben 1956-ban olimpiai aranyat szerzett vízilabda csapat legfiatalabb tagja, Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, Milován Sándor, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke, aki 56 után szovjet börtönben szenvedett, és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter.

A szóvivő hozzátette: mivel a színpadot az Astorián az Erzsébet híd irányába helyezik el, arra kérnek mindenkit, hogy a Deák tér, a Kálvin tér, vagy a Blaha Lujza tér felől közelítsék meg a helyszínt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szijjártó Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást