"Olaszliszkán nagyon sok rendes ember lakik"

Infostart
2006. október 19. 15:37
Még mindig fokozott a rendőri jelenlét Olaszliszkán. Fekete Gyula, a település polgármestere szerint nem történt incidens az elmúlt napokban azt követően sem, hogy több fenyegető levél érkezett a hivatalhoz. Olaszliszkán vasárnap egy közlekedési balesetet követően a helyiek egy csoportja agyonverte a gépkocsi vezetőjét.
Milyen a hangulat most a faluban?

A kedélyek csillapodtak, de a hangulat nagyon sokára lesz olyan, mint vasárnap előtt. Azt el kell mondani, hogy bár tartottak tőle, de semmilyen incidens nem történt. A nyomozók végzik a dolgukat, az emberek szintén, a roma gyerekek közül is egyre többen mennek el az iskolába. Akik elmenekültek, nagyrészt már visszatértek a településre. Sokan nem tudják, hogy Olaszliszkán nagyon sok rendes ember lakik, köztük cigányok is, akik elhatárolódtak a bűncselekmény elkövetőitől és a hozzájuk hasonló emberektől. Sajnos nem lehet meg nem történtté tenni ezt a gyalázatos esetet, de bízunk abban, hogy a nyomozók minél előbb el tudják végezni a munkájukat, és a cselekményben résztvevők elnyerik méltó büntetésüket. Ez sem lesz teljesen megnyugtató, de talán kicsit csendesedik majd a hangulat.

Mit gondol, mikor állhat helyre a rend?

Amit kellett tenni, már megtettük a hét elején. A lakosság számára az lesz megnyugtató, ha a rendőrségi éjjel-nappali őrzés még fennmarad egy ideig. Mi folyamatosan üzemeltetjük az intézményeinket, a gyerekek jönnek az óvodába, iskolába. De nagyon sokáig él majd még az emberekben ez a súlyos tragédia.

Kapnak még fenyegető leveleket?

A fenyegető levelek folyamatosan érkezhetnek. Vannak, akik elítélik az egész települést, vagy a település vezetőjét. Aki viszont ismeri a települést, tudja, hogy itt sok rendes, tisztességes ember él, és kitartásra bíztat minket, hogy ne csüggedjünk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást