Nincs megállapodás a Kossuth tériek és a rendőrök között

InfoRádió / MTI
2006. október 19. 13:02
Nem született megegyezés a Kossuth téri tüntetők és a rendőrség képviselői között - közölte a tárgyalások végén Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

Elmondta: nem tudtak megállapodni abban, hogy hány tüntető lehet az állami ünnepen a Kossuth téren, sem pedig a tüntetők által igénybe vehető terület nagyságában, illetve abban sem, hogy el kell bontani a sátrakat.

Az ORFK szóvivőjének közlése szerint a tüntetők gondolkodási időt kértek, de Bene László országos rendőrfőkapitány csütörtökön vagy pénteken a törvényes keretek között dönteni fog a további lépésekről.

Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 politikai ügyvivője közölte: még nem zárultak le a tárgyalások.

Tüntetők: nincsenek lezárva a tárgyalások

Nincsenek lezárva a rendőrség képviselőivel folytatott tárgyalások - közölte a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 politikai ügyvivője.

Takács András elmondta: a legfontosabb követelésük, hogy a nemzeti ünnepen legalább ötszáz tüntető tartózkodhasson a Kossuth téren.

Az ügyvivő tájékoztatása szerint megállapodás született arról, hogy október 23-án éjféltől 15 óráig a teljesen lezárt Kossuth téren - pontosan a Rákóczi szobor előtti füves terület felén - csak a tüntetők tartózkodhatnak.

Az még vitatott - tette hozzá -, hogy 100, 500 vagy 1000 fővel lehetnek ott. A másik vitatott kérdésnek a nagysátor és az egészségügyi sátor fennmaradását nevezte.