Lezárták a vizsgálatot Toller László balesete ügyében

InfoRádió / MTI
2006. október 19. 14:32
Lezárta a vizsgálatot a dombóvári rendőrkapitányság Toller László szocialista politikus és gépkocsivezetője június 19-én történt közlekedési balesete ügyében.

A dombóvári rendőrkapitányság közbiztonsági igazgatója elmondta: az ügy minősítése nem változott, a rendőrség véleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy halált okozó közúti baleset gondatlan okozásáért a felelősség a szabálytalanul előző Mercedes gépkocsi vezetőjét terheli.

Kovács Zoltán alezredes hozzátette: az ügyiratot vádemelési javaslattal megküldik a Szekszárdi Városi Ügyészségre. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a gyanúsított vitatja felelősségét.

Toller László szocialista politikust, Pécs polgármesterét a 61-es úton, Tamási és Dombóvár között érte baleset szolgálati gépkocsijában, amikor egy szemből érkező, szabálytalanul két teherautót előző személyautó leszorította az útról.

Az autóban utazókat súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a pécsi klinikára. A gépkocsivezető később belehalt sérüléseibe, Toller László azóta is kórházi kezelésre szorul.