Demszky és a női csontváz - exkluzív képgaléria

Infostart
2006. október 19. 15:02
A határidőket betartva folyik a csepeli szennyvíztisztító telep építése - jelentette ki Demszky Gábor a beruházás úgynevezett nyilvános bejárásán. A budapesti főpolgármester ezután megtekintette az építkezést megelőző régészeti ásatásokból származó kelta csontvázat.

A csepeli szennyvíztisztító építését megelőző régészeti munkák decemberre befejeződnek - derült ki a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón. Tavasz óta mintegy 650 kelta, bronzkori és rézkori leletet találtak a területen.

A terület bejárásán Demszky Gábor főpolgármester megtekintette a régészeti leleteket, és hosszan időzött egy négyezer éves kelta női csontváz mellett.

A beruházást koordináló Enviroduna ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy a mintegy 130 milliárd forintos beruházás 2010-ben fejeződik be. Az építkezés jelenleg 4-5 százalékos készültségi fokon áll, eddig mintegy 4 milliárd forintot költöttek el.

Ivántsy Gábor hozzátette, hogy beruházás keretében számolják el a PR-költségeket is. A több mint kétszáz millió forintos megbízási díjat a Café Pr pénzügyi ütemterv szerint kapja meg, a teljesítés alapján.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás a szennyvíztisztító építése mellett több elemből áll. A létesítménnyel egyidőben építik a budai főgyűjtőcsatornát, három átemelő telepet, két folyó alatti átvezető csatornát, a csepeli gerincutat, valamint a Cséri-telepen létesülő komposztáló üzemet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást