A rendőrség nyomoz a különös merényletkísérlet ügyében

Infostart
2006. október 19. 14:16
Továbbra sem nyilatkozik a rendőrség arról a merénykísérletről, amit az Országos Mentőszolgálat volt vezetője ellen akartak elkövetni. Az ügynek két gyanúsítottja van.

A mentőszolgálatok közötti üzleti harc állhat a hátterében annak a merényletkísérletnek, melyet az Országos Mentőszolgálat korábbi igazgatója, Takács Zoltán ellen terveztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László korábban csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy bűncselekmény előkészítése miatt nyomoznak.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben, és a hét elején két embert hallgatott ki gyanúsítottként. A férfiak két különböző mentőszolgálatnál dolgoznak, és néhány hónappal korábban még csak mint tanúkat hallgatta meg őket a rendőrség.

A Samaritanásuk is érintettek?

Az Európa Mentőszolgálat és a Samaritanus Mentőszolgálat többségi tulajdonosa ugyanakkor cáfolta, hogy az alternatív mentőszolgálatoknál dolgozók vagy azokhoz köthető személyek merénylet előkészítésében vettek volna részt.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, így azt sem lehet tudni, hogy lesz-e további gyanúsítottja az emberölés előkészülete miatt indított eljárásnak.

Nem kívánt nyilatkozni Takács Zoltán sem.

A bérgyilkos már börtönben van

Sajtóinformációk szerint a gyilkosságot még 2004-ben tervezték végrehajtani, amikor Takács Zoltán a Főnix betegszállító vezetője volt. A bérgyilkos az a férfi lett volna, aki a 2005 márciusi diósdi kettős gyilkosság gyanúsítottjaként már börtönben van.

Takács Zoltán 2004 márciusában került az Országos Mentőszolgálat élére, a posztra Kökény Mihály akkori egészségügyi miniszter kérte fel. A volt főigazgató két év után mondott le posztjáról.

Furcsa távozás

Lépését azzal indokolta, hogy nem ért egyet azokkal az egészségügyi reformokkal, amelyek a mentőszolgálatot érintik. A rövid indoklás azért is furcsa volt, mert korábban Takács Zoltán dolgozta ki a reformterveket.

Lapinformációk szerint hirtelen távozásának hátterében a mentőszolgálatok közötti üzleti harc állt. Takács Zoltán vezetése alatt ugyanis átalakították a mentőszolgálatok támogatását. A mentés egységesen az Országos Mentőszolgálathoz került.

Az alternatív szolgálatok a jövőben betegszállítással foglalkozhatnak, ami az egészségügy azon kevés ágazatai közé tartozik, ami nyereségesen működtethető, így egyáltalán nem mindegy, hogy ebben az üzletben melyik cég lehet jelen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást