"A gyógyszerészek ostoba módon riogatnak"

Infostart
2006. október 19. 12:07
Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a Magyar Gyógyszerész Kamara ostoba módon riogatja a vásárlókat. A szervezet támogatja, hogy gyógyszertáron kívül is lehessen bizonyos gyógyszerkészítményeket kapni.

Vámos György az InfoRádióban azt mondta: alaptalannak tartja a patikán kívüli gyógyszerárusítással összefüggésben megfogalmazott aggodalmakat.

A szervezet főtitkára az InfoRádióban hangsúlyozta: minden, áruházban vagy benzinkútnál árusított készítményről írásban tájékozódhat majd a vásárló.

A főtitkár ostoba megközelítésnek nevezte azt a felvetést is, hogy ha nemcsak a patikákban juthatnak hozzá a gyógyszerekhez a betegek, akkor megjelennek a hamisított készítmények.

Hozzátette: az árak a verseny miatt inkább alacsonyabbak lesznek, hiszen egyik kereskedőnek sem érdeke, hogy drágábban adja a gyógyszert, mint a többiek.

Emlékeztetett arra, hogy az alig több mint 12 fővárosi ügyeletes gyógyszertárban 360 forint pótdíjat kell fizetni.

A kereskedelmi szövetség főtitkára azt mondta: valamennyi embernek kedvező változás lesz, hogy ha hétvégén vagy este, esetleg az autópályán vezetés közben fáj valamije, akkor nem kell ügyeletes gyógyszertárat keresnie.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást