Ahova nem érdemes autóval menni október 23-án

Infostart
2006. október 18. 12:15
Az október 23-ai fideszes megemlékezés - amelyet a párt az Astoriánál tart- vélhetően nem fog nagyobb fennakadásokat okozni a fővárosi közlekedésben - mondta el az InfoRádióban Debreczeni Gábor, a Budapesti Műszaki Egyetem közlekedésüzemi tanszékének egyetemi adjunktusa.

Bár fontos utakat kell majd lezárni, de az ünnepnap miatt jelentősen kisebb forgalomra kell számítani - véli Debreczeni Gábor. A helyválasztást azonban a szakember is szokatlannak tartja. Eddig ugyanis nem tartottak tömegrendezvényeket a főváros ezen pontján.

Debreczeni Gábor hozzátette: a belvárosi kerületekben közlekedőknek kell majd fennakadásra számítaniuk, de a szakértő szerint könnyen ki lehet kerülni az Astoria környékét. A Nagykörút és a rakpart ugyanis szabad lesz.

Arról, hogy a rendőrség miként biztosítja a helyszínt, még egyeztetnek - mondta el kérdésünkre Schön Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az október 23-ai megemlékezések miatt forgalmi torlódásra kell számítani a Kossuth tér környékén is, a Hősök terénél, illetve az esti órákban a Felvonulási térnél.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást