Bosszútól tartanak az olaszliszkai romák

InfoRádió / MTI
2006. október 17. 13:02
Bosszútól tartanak a romák a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, többen elhagyták a települést - jelentette a helyszínről az MTI.

A vasárnapi lincselést követően a településen állandósult a fokozott rendőri jelenlét, mert többen atrocitástól tartanak.

Fekete Gyula polgármester megerősítette az MTI értesülését, miszerint több tucatnyi roma hagyta el családjával a települést, félve a bosszútól. Sokan közülük már visszatértek, a rendőri jelenlét, a megyei főkapitány szerint némileg megnyugtatták őket.

Az 1.800 lelkes falu általános iskolájában és óvodájában kedden lényegesen kevesebb gyerek jelent meg.

A polgármester úgy vélte: azért, mert az Olaszliszkát elhagyó, és csak a délelőtti, déli órákban visszatérő romák gyerekei már nem értek be időben a foglalkozásokra.

A zempléni Olaszliszkán vasárnap délután brutális kegyetlenséggel halálra verték egy férfit, aki a faluban autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki könnyebben megsérült. Az áldozat kocsijában volt két kislánya, egyikük 5, a másik 13 éves.

Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint csaknem félszázszor ütötték meg olaszliszkai támadói halála előtt a 44 éves tiszavasvári tanárt.

A rendőrség továbbra is három embert tart őrizetben emberölés megalapozott gyanúja miatt, és indítványozza előzetes letartóztatásukat. Bővebben itt!