"Az aszfalt a kormányé, a fű a tüntetőké"

Infostart
2006. október 17. 12:38
A tüntetők elképzelései szerint az aszfalt a kormányé, a fű a tüntetőké lesz október 23-án a budapesti Kossuth téren. A kormányellenes demonstrációt szervező Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: október 23-án délutánra nemzetgyűlést hívnak össze, amely alkotmányossági kérdésekről akar dönteni.

Takács András közölte: október 23-án délelőtt is ott lesznek a Kossuth téren, amíg tart az állami ünnep, addig ők csendben lesznek, legalábbis nem használnak hangosítást.

Figyelünk arra, hogy senki ne zavarja meg az állami ünnepet, de senkinek nem tudjuk bekötni a száját - tette hozzá a tüntetés szervezője.

A demonstrálók déltől folyamatos műsorral készülnek, művészekkel, zenekarokkal, hat órától pedig "nemzetgyűlést" tartanak.

A nemzetgyűlés az alkotmányossággal és a jelenlegi politikai helyzet megoldásával kapcsolatban hoz majd határozatokat - fűzte hozzá.

A tüntetők jelenleg is tárgyalnak a rendőrséggel a területmegosztásról. Elképzelhetőnek tartják, hogy az aszfalt a kormányé, a füves rész pedig a demonstrálóké legyen.

Az InfoRádió keresi a témában Danks Emese kormányszóvivőt is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást