Teljes döbbenet az agyonvert autós városában

InfoRádió / MTI
2006. október 16. 09:45
Döbbenet és értetlenség uralkodik a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskolában, ahol az a férfi tanított, akit vasárnap agyonvertek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, mivel autójával elsodort egy kisgyereket, aki könnyebben megsérült.

Nem csak az általános iskolát, de egész Tiszavasvárit mélyen megrázta a tragédia, fel sem tudják fogni, miért történt az egész - mondta sírástól elcsukló hangon a Kabay János Általános Iskola egyik tanárnője.

Elmondása szerint a 44 éves, földrajzot tanító tanártársukat mind kollégái, mind tanítványai nagyon szerették, csendes, béketűrő ember volt.

A férfit vasárnap délután verték halálra Olaszliszkán, miután autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki csak könnyebben sérült meg.

Az autó vezetőjét a feldühödött helybéliek kirángatták kocsijából, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban ült a háromgyermekes családapa két gyermeke is.

A baleset körülményeit szakértő vizsgálja, a rendőrség hétfő délelőttre ígért részletes tájékoztatást az esetről. A távirati iroda úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van a cigány kisebbségi önkormányzat egyik, október elsején megválasztott képviselője is.