Három év türelmi időt kért Gyurcsány az MSZP-től

InfoRádió / MTI
2006. október 16. 10:19
Gyakorlatilag három év türelmi időt kért Gyurcsány Ferenc a szocialista párt parlamenti frakciójától a bizalmi szavazást megelőzően - mondta az MSZP ügyvezető alelnöke a közszolgálati televízióban. Juhász Ferenc szerint a miniszterelnök a két év múlva esedékes európai választások eredményétől tenné függővé maradását.

Két év türelmi időt kért a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselőcsoportjától Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - mondta a közszolgálati televízióban a párt ügyvezető alelnöke.

"Ha az európai parlamenti választáson nem voltunk sikeresek, akkor elküldhettek" - idézte Juhász Ferenc a kormányfőt, aki ezt az október 6-án tartott parlamenti bizalmi szavazást megelőzően közölte a szocialista frakció tagjaival.

Az alelnök szerint erről azért nem beszélnek, mert "egyszerűen az a helyzet, hogy nem érdemes". Juhász Ferenc hangsúlyozta, hogy a kormány politikája két év múlva megmérettetik.

Az MSZP ügyvezető alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc "nem csereszabatos", mivel ő szabja meg a kormánypolitika tartalmát, stílusát és irányát.

Az Európai Parlament képviselőit legközelebb 2008-ban választják meg az Európai Unió tagállamaiban.