Kizárták az MSZP-ből a Lamperth-botrányért felelős politikust

Infostart
2006. október 14. 15:49
Az MSZP etikai bizottsága kizárta a pártból Sipos Józsefet. A testület döntése szerint azzal, hogy bevitte a választmány zárt ülésére a Magyar Rádió újságíróját, a politikus megsértette az MSZP alapszabályát, és kárt okozott a pártnak.

Sipos József a szocialista párt választmányának 2006. október 7-i zárt ülésére beengedte a Magyar Rádió riporterét, aki ott több, nem a nyilvánosságnak szánt beszédet rögzített, többek között Lamperth Mónika önkormányzati miniszterét is, aki ígéretet tett arra, hogy megszüntetik a reginonális fejlesztési tanácsokban keletkezett ellenzéki túlsúlyt.

A Magyar Szocialista Párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága megállapította, hogy ezzel Sipos József megsértette az MSZP Alapszabályát és az Országos Választmány szervezeti és működési szabályát, és a pártnak kárt okozott.

"Sipos József elismerte, hogy ő hívta be az újságírót a zárt ülésre, és ezzel hibát követett el. A testület az érintettek meghallgatásával lefolytatta a vizsgálatot, és többségi döntéssel Sipos József pártból való kizárása mellett döntött" - írja a testület közleményében.

A politikus korábban azt mondta: tettét figyelmetlenségnek tartja, amiért vállalja a felelősséget és lemond tisztségeiről. Sipos József közleményében azt írta: udvariasságból engedte be a riportert az ülésre. Mivel késve érkezett, nem tudta, hogy az zártkörű. A politikus azt állította: nem látta, és nem tudta, hogy a tudósító felvételt készít.

Sipos József egyik alapítója a szocialista párt társadalompolitikai tagozatának, amely folyamatosan bírálja Gyurcsány Ferenc politikáját.