Tankokkal készül a kormány '56 ünnepére

Infostart
2006. október 13. 05:45
Pénteken tartja alakuló ülését a fővárosi közgyűlés. Az ülésen többek között szó lesz a főpolgármester fizetéséről és a kormány október 23-i ünnepre vonatkozó közterület-használati kérelméről. A Miniszterelnöki Hivatal tankokat, ágyúkat és korabeli teherautókat helyezne el a Corvin közben és a Városháza parkban.

A Miniszterelnöki Hivatal október 23-i ünnepre vonatkozó közterület-használati kérelméről is tárgyalnak pénteken a városatyák.

A kormány ugyan korábban már megkapta a hozzájárulást a Kossuth tér használatához, de további kérelmeket nyújtott be a József körút, az Andrássy út, a Gellért tér és a Városháza park közterületének igénybe vételére, továbbá két 17-szer 22 méteres óriásplakátot szeretne elhelyezni az Erzsébet hídon.

A József körúton a Corvin köznél és a Károly körúti Városháza parkban többek között két-két tankot, ágyúkat és korabeli teherautókat is elhelyeznének, utalva az '56-os utcai harcokra.

A kormányszóvivő csütörtökön közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök október 23-án részt vesz az állami lobogó ünnepélyes felvonásán, majd a parlamentben mond beszédet, a Budapest '56 Szabadság Nyilatkozat elfogadása után.
Az ünnep előestéjén jelen lesz az Operaházban tartott díszelőadáson és a díszvacsorán.