Szigorúbban ellenőrizné a kormány az orvoslátogatókat

InfoRádió / MTI
2006. október 13. 13:46
Szigorítaná az orvosi rendelőkben végzett gyógyszergyártói promóciós és marketing tevékenységet a kormány.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a Parlamentnek benyújtott javaslat alapján az orvoslátogatók első regisztrációja után öt millió forintot, utána évente egy millió forintot kell fizetni a forgalmazóknak.

Horváth Ágnes hangsúlyozta: a pénz a gyógyszerkasszába kerülne. Az államtitkár elmondta: jelenleg csaknem 2800 orvoslátogató tevékenykedik Magyarországon, ami azt jelenti, hogy minden 11 aktívan dolgozó orvosra egy jut.

Fidesz: egyetértenek a szigorral

A fideszes Mikola István közölte: egyetértenek a változtatással, mert valóban nem normális helyzet, hogy Magyarországon 30 ezer orvosra körülbelül fele annyi, 15 ezer orvoslátogató jut.

Az ellenzéki politikus szerint az is "fájdalmas", hogy az orvosi pálya alacsony jövedelmei miatt az orvoslátogatói státusokat Magyarországon diplomás orvosok töltik be.

Az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány egészségügyet illető elképzeléseit a Fidesz továbbra is tragikusnak tartja az ágazatra nézve.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást