Mikola, az "elszabadult SZDSZ" és a "történelmi bűn"

InfoRádió / MTI
2006. október 12. 16:56
Mikola István szerint "történelmi bűn a magyarság ellen", ha megvalósul a napokban nyilvánosság elé tárt, három részből álló kormányzati egészségügyi csomag. A Fidesz országgyűlési képviselője úgy vélte: elszabadult az SZDSZ.

A fideszes Mikola István szerint a kormányzati egészségügyi csomag megvalósulása "történelmi bűn" lenne a magyarság ellen. A legnagyobb ellenzéki párt egészségpolitikusa azt mondta: elszabadult az SZDSZ, "egy hatszázalékos budapesti párt", és olyan közép-amerikai típusú, neoliberális egészségpolitikát diktál, ami nem illik Európába, és ütközik a magyar kultúrával.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint a változás a hatalom körüli új tőketulajdonosok érdekeit szolgálja, számukra biztosítana gyors és olcsó piacszerzési lehetőséget.

Kinek kell éjszaka vitamin?

A tervezett patikaliberalizációról szólva Mikola István nevetségesnek nevezte azt a hivatkozást, hogy éjjel ma nem lehet gyógyszerhez jutni, mivel álláspontja szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt az ilyen módon liberalizált gyógyszerek között az első helyeken vitaminok szerepelnek és nem valószínű, hogy valakinek éjjel kettőkor lesz hirtelen szüksége rájuk.

Mikola István szerint minden szakmai vitát, előkészítést nélkülöz az említett csomag, ezért is tiltakoznak ellen az orvosok, a gyógyszerészek.