Két és fél év fogház a halálos gázolásért

Infostart
2006. október 12. 13:35
Két év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte első fokon a bíróság azt a férfit, aki egy érdi buszmegállóban nyolc embert elütött. A balesetben egy ember meghalt.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptemberben Érden nagy sebességgel haladt autójával, amikor vezetéstechnikai hiba miatt áttért a bal oldalra, és elvesztette uralmát a jármű felett.

Az autó az úttesten keresztbe fordult, majd felhajtott a járdára és körülbelül 60 kilométer per órás sebességgel belehajtott a buszmegállóban várakozók közé.

A vádirat azt is tartalmazza, hogy a férfi a városban több mint 80 kilométer per órás sebességgel közlekedett.

A balesetben egy 39 éves nő életét vesztette, négyen súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek. A gépkocsit vezető férfi és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a férfit. A fiatalember a Pest Megyei Bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét.

A férfi a bíróság előtt azt mondta, hogy nem vállal felelősséget a balesetért, mert az műszaki okok miatt következett be.

A férfi szerint valami megdobta a gépkocsi hátulját, talán egy nagyobb kődarab, aminek következtében átkerült a szembejövő sávba, majd elvesztette uralmát a gépkocsi felett. A sofőrnek jogosítványa nem volt és olyan autóval közlekedett, amelyet már kivontak a forgalomból.

A bíróság első fokon két év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a férfit, és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől.

A tanácsvezető bíró utalt arra, hogy a baleset a vádlott rutintalansága és gondatlan magatartása miatt következett be. Az ítélet nem jogerős.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást