Hol érdemes diplomát szerezni?

Infostart
2006. október 12. 15:23
Közgazdasági képzésben a Budapesti Corvinus Egyetem, idegenforgalmi szakon a Budapesti Gazdasági Főiskola, jogi és kommunikációs képzésben pedig az ELTE nyújtja a legtöbbet a hallgatóknak - ez derült ki a Heti Válasz és a Central European Management Intelligence idei felméréséből.

A tanácsadó cég ügyvezetője az InfoRádióban elmondta: idén a négy legnépszerűbb felsőoktatási területet vizsgálták, a közgazdaságit, a jogit, a szállodaipari-idegenforgalmit és a kommunikációst.

Hat szempont alapján rangsorolták az intézményeket, ezek a túljelentkezés, a nagyvállalatok és fejvadászok véleménye, a tanulmányi versenyeken elért eredmények, a tanár-diák arány, illetve az oktatók összetétele - tette hozzá Vadas László.

Tavalyhoz képest kevés a változás, közgazdaságtanban a Corvinus Egyetem, szálloda-idegenforgalom szakon a Budapesti Gazdasági Főiskola, a jogi és kommunikációs területen pedig az ELTE érte el az első helyet.

A második-negyedik helyen ellenben jelentős mozgás figyelhető meg. Közgazdaságtanban van egy jól körülhatárolható intézményi csoport, amely elismert minőségű képzést nyújt, a másik csoportba tartozó iskolák viszont sokkal kevesebbet adnak. A másik három területek nem ilyen polarizált.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást