Szekeres: szervezzen lakossági tiltakozást az MSZP

Infostart
2006. október 9. 12:59
"Lakossági tiltakozást kell szervezni azokon a településeken, ahol a helyi közösség rovására születnek döntések" - jelentette ki Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese a párt választmányának szombati, zárt ülésén.

Szekeres Imre zárt ajtók mögött elhangzott beszédében fontos kérdésnek nevezte azt is, hogy hogyan viselkedjen az MSZP az önkormányzatokban.

"Ahol mi vagyunk többségben, az a javaslatom, hogy nagyon határozott érdekérvényesítés történjen. Nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk.

Második: ahol egyensúly van, hatékony taktikára van szükség, mert nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk.

Harmadik: ahol kisebbségben vagyunk, holnap reggeltől kezdve kemény ellenzéki politizálásra van szükség, mert nem a jó tanuló, jó sportoló versenyen indulunk, hanem egy hatalmi versenyben, amely nem önmagában a hatalomról szól, hanem arról, hogy egy város, egy megyei község politikája a társadalomban milyen jövő elé néz, és hogy az MSZP milyen jövő elé néz" - fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.

Lakossági tiltakozást kell szervezni

Szekeres Imre szerint rendkívül kritikusnak és következetesnek kellene lenniük azokban a megyei jogú városokban, ahol ellenzékben van a párt: "Nem nekünk kell őket megtanítani a tanácstörvény 7. paragrafusára, nem a mi dolgunk, hogy ne essen hasra az első nap a fideszes polgármester, nem a mi feladatunk, hogy elhárítsuk az útjukból azokat az akadályokat, amelyek voltak és vannak az önkormányzati munkában".

Az MSZP elnökhelyettese hozzátette: panaszirodát, lakossági tiltakozást kell szervezni azokban az ügyekben, ahol a helyi közösség rovására születnek döntések.

Szekeres Imre szerint ráadásul sürgősen cselekedni kell, hiszen az önkormányzati testületek legkésőbb péntekig megalkotják a szervezeti és működési szabályzatukat, amely után már - mint mondta - nincs mit tenni.