Kuncze: nincs esély egy szakértői kormányra

InfoRádió / MTI
2006. október 6. 10:13
Az SZDSZ elnöke nem lát esélyt arra, hogy kialakuljon egy szakértői kormányhoz szükséges program. Kuncze Gábor szerint a Fidesz és Orbán Viktor pártelnök idézte elő a jelenlegi helyzetet.

Kuncze Gábor a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: a közös programhoz legalább abban egyet kellene érteni, hogy mit akar csinálni a kormányoldal és az ellenzék.

A liberális pártvezető szerint ezután azt lehetne mondani az embereknek, hogy ezt "annyira komolyan gondoljuk, hogy a politikusaink visszalépnek, és köztiszteletben álló emberekre bízzuk ennek a programnak a megvalósítását, ami egyébként nem lesz kellemes, és a politika egésze mögé áll, és elmagyarázza a híveinek, hogy most nem tüntetünk, mert bocs, gyerekek, de ezen muszáj túljutni, mert elrontottuk".

A kisebbik kormánypárt elnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor pártelnök idézte elő a jelenlegi helyzetet: "Orbán Viktor beszél arról, hogy válság van, meg csőd van; nincs válság, meg nincs csőd, de lesz, ha ezt így folytatja tovább".

Kuncze Gábor hangsúlyozta: álláspontja szerint határozottan ki kell állni a kormányprogram és a miniszterelnök mellett, mert minden más aláássa a stabilitást.