A kormányoldal és az ellenzék is elégedetlen

InfoRádió / MTI
2006. október 6. 16:39
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a kormányfő saját magára leadott szavazatát kifogásolta, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke viszont azt nehezményezte, hogy az ellenzék a vitában nem kínált alternatívát. Ellenzékiek és kormánypártiak is értékelték a bizalmi szavazás eredményét és az azt megelőző vitát.

Navracsics Tibor újságíróknak azt mondta: a papírforma érvényesült, azonban ami kínos az esetben, hogy Gyurcsány Ferenc "kevéssé elegáns módon" igennel szavazott saját magára. "Tehát megállapíthatjuk, hogy Gyurcsány Ferencnek van bizalma saját maga iránt" - tette hozzá.

Kuncze Gábor kijelentette: "megint egy olyan vitát folytattunk, ahol az ellenzék nem fejtette ki az álláspontját, nem kínált alternatívát, csak a múltról beszélt". A Fidesz által szervezett nagygyűlés kapcsán azt mondta: most kimennek a térre, és ott úgy beszélhetnek a híveikhez, hogy nincs meg a reagálás lehetősége, megint nem lehet reagálni a hazugságokra és a csúsztatásokra.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke bízik abban, hogy a következő országgyűlési választáson a választók mondanak véleményt és megbüntetik a kormányt.

Orbán Viktor a szavazás után elsietett, hogy megírja beszédét a Fidesz-nagygyűlésre.

"Arra számítok, hogy a parlamenti szavazás üzenetét belföldön és külföldön is meghallják" - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Reményét fejezte ki, hogy a bizalmi szavazást a Fidesz szimpatizánsai is megértik.

Elmondta: számít arra, hogy lesznek tüntetések, de ha nincs mögöttük társadalmi támogatottság, akkor abba fognak maradni. "Egy téren felsorakozók létszáma semmilyen jelzést nem ad az ország közvéleményéről" - zárta nyilatkozatát Lendvai Ildikó.