Hétfőig kivizsgálják a hevesi gólyaavató-botrányt

InfoRádió / MTI
2006. október 5. 15:00
Hétfőre lezárul a vizsgálat a hevesi Eötvös József Középiskolában, ahol 10 elsős lett rosszul a gólyavatáson, mert máig azonosítatlan anyagokkal itatták és etették meg őket a felsőbb évesek.

Az intézmény igazgatója elmondta: a pénteki rendezvény óta egy kislányt még mindig kórházban kezelnek. Kerek László hozzátette: az iskola vezetése rendőrségi bejelentést tett, illetve vizsgálóbizottságot is felállított a felelősök személyének megállapítására.

Az eset körülményeit ismertetve a direktor elmondta, hogy a gólyaavatót közösen szervezte a diákönkormányzat a segítő tanárokkal.

Ennek keretében az iskolai szünetekben szellemi és fizikai próbákat, illetve tréfás feladatokat kellett megoldania a mintegy 250 elsőévesnek.

Ugyanakkor a második óra előtti szünetben, a szervezett rendezvénytől függetlenül, felsőbb évesek eddig nem azonosított csoportja, kotyvalék italokat itatott a gólyákkal.

A következő szünetben többen jelezték, hogy rosszul vannak; a tanulók hányingerre és gyomorfájásra panaszkodtak. Az 1200 diákot oktató iskola vezetője hozzátette: a történtek nyomán úgy öntöttek, hogy a jövőben nem lesz gólyaavató.