Gyurcsánynak "simogató melegségre van szüksége"

Infostart
2006. október 5. 14:51
Gyurcsány Ferencnek szerdán névnapja volt. Kapott is apró ajándékokat, futótársaitól szilváslepényt, egyenesen a Parlamentbe, otthon pedig puha takarót, "merthogy a Papának most simogató melegségre van szüksége" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

"Tegnap volt a névnapom. Nagyon sokan köszöntöttek emailben és itt a blogon is. Köszönöm nekik. Sokan a blogosok közül apró ajándékot küldtek - nekik külön is köszönöm -, este pedig a futók közül jó néhányan bejöttek a Parlamentbe, szilváslepényt hoztak magukkal. Finom volt.

A névnapra tekintettel előbb mentem haza. Nagy éneklés, puha takaró ajándékba, merthogy a Papának most simogató melegségre van szüksége. Nagyon helyesek voltak a gyerekek.
Zajlik a költségvetés előkészítése, tegnap és ma a nagy fejezetek legfontosabb kérdéseit tárgyaljuk. A politikát természetesen döntően a holnapi bizalmi szavazás tartja izgalomban, de a legfontosabb fejlemény mégiscsak az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt bejön a Parlamentbe. Annak, amit korábban ócska trükknek minősítettek, ezek szerint mégiscsak a résztvevőivé válnak. A jó ég tudja ezek után, hogy most akkor továbbra is az "ócska trükk" az irányadó számukra, vagy a későbbi meggondolások alapján eldöntött parlamenti részvétel. Én egy jó fél órás beszéddel készülök - valamennyi lényeges kérdést, ami az elmúlt időszakban felmerült, és ami a mai politikai bizonytalanság és viták fő okát jelenti szóba kívánom hozni, és elmondom, hogy mit gondolok ezekről. Fontosnak tartom, hogy ez a vita a Parlamentben folytatódjon. Az utcán lehet tüntetni, de a problémákat ott nem lehet megoldani. Így aztán őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz a válasza mindenre az ellenzéknek, ők hogyan látják ezt a helyzetet.

Holnap nem írok blogot. A parlamenti vitára kell koncentrálnom. Bocsánat!

Teszem a dolgomat. Hiszek a sikerben. Nem adjuk fel.

Gyerünk Barátaim, húzzunk bele!"

(Itt elolvashatja az összes bejegyzést, és a reakciókat is.)