Csak véletlen, hogy a Fidesszel egy időben tüntetnek a gazdák is

Infostart
2006. október 4. 15:54
Pénteken - a Fidesz által kilátásba helyezett tömeggyűlés napján - 19 megyében tüntetnek a kormány ellen a gazdák. A termelők és állattenyésztők érdekvédelmi szervezete ugyanakkor tagadja, hogy összehangolták volna az akciót a politikai ellenzékkel. Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója azt mondta, véletlen egybeesésről van szó.

Ez egy teljesen véletlen egybeesés - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója, aki szerint ők már több mint két hete bejelentették a rendőrségen a demonstrációt.

Budai Gyula úgy véli: az, hogy egy időben demonstrálnak a Fidesz-nagygyűléssel, nem fogja növelni a feszültséget, hiszen a gazdák nem jönnek fel Budapestre, hanem a 19 megyében fognak tüntetni.

A szövetség igazgatója attól sem tart, hogy az azonos napon megtartott demonstráció úgy tűnhet majd, mint ha az ellenzék mellett köteleznék el magukat a politikai vitában. A gazdademonstrációt ugyanis kifejezetten gazdasági és szakmai alapon hirdették meg, semmilyen politikai célt nem tűztek ki - hangsúlyozta Budai Gyula.

A gazdákat érintő megszorító intézkedések, a földtörvény módosítása, az agrár és vidékfejlesztési stratégia, a kukoricaintervenció, illetve a genetikailag módosított növények kapcsán megfogalmazott követeléseik között sincsen új, ezek mind régóta napirenden vannak - mutatott rá Budai Gyula.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást