Atkári: bénaságba süllyedt a fővárosi SZDSZ-MSZP-koalíció

Infostart
2006. október 3. 07:57
Atkári János korábbi SZDSZ-es gazdasági főpolgármester-helyettes szerint a most megválasztott MSZP-SZDSZ-koalíció még akkor is béna lesz, ha az MDF-frakciót maga mellé tudja állítani. Véleménye szerint a kormány nem tud tovább kivételezni Budapesttel, és már így is 400 milliárd forinttal kevesebb fejlesztési forrás van a hét éves fejlesztési tervre, mint amennyit 2004-ben prognosztizáltak.

Bénaságba süllyedt a fővárosi SZDSZ-MSZP koalíció - mondta az InfoRádiónak Atkári János, volt SZDSZ-es gazdasági főpolgármester-helyettes, aki szerint egy fős többséggel, de akár még a három MDF-es képviselő külső támogatásának megszerzésével sem lehet érdemi intézkedésekre, reformokra vállalkozni.

Atkári János emlékeztetett arra: "bukásának" két fő oka volt.

"Két évvel korábban mondtam, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább, mint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédében, és én az azt megelőző években sem hazudtam, ellentétben a miniszterelnökkel" - jelentette ki.

Atkári János figyelmeztetett: immáron a kormányzat sincsen abban a helyzetben, hogy a fővárost - akár más önkormányzatok rovására - kivételezett bánásmódban részesítse.

Sem a napi működést nem tudja ezen a szinten fenntartani a főváros, sem a korábban elfogadott 7 éves programban szereplő fejlesztéseket nem tudja majd ilyen gazdálkodás mellett megvalósítani - vélekedett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást