Tarlós: "Az SZDSZ elképesztő, hogy mit meg nem enged magának"

Infostart
2006. szeptember 28. 06:36
Tarlós István ma délutánra ígérte végleges válaszát arról, hogy részt vesz-e a péntekre tervezett Duna televíziós főpolgármester-jelölti vitán. A független főpolgármester-jelölt, akit a Fidesz és KDNP támogat, az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

"Az SZDSZ már rég belépett ebben a kampányban a nagy nevettetők táborába, néha már azt sem tudják, hogy mit beszélnek" - reagált Tarlós István a szabad demokraták azon felvetésére, hogy fél kiállni egy újabb jelölti vitában.

Hozzátette: a Magyar Televízióban már részt vett egy ötfős vitán, annak pedig nem látja sok értelmét, hogy ugyanebben a körben háromnaponta asztalhoz üljenek.

Szerinte Demszky Gábor az, aki fél egy kétfős "küzdelemtől", hiszen, mint mondta, legalább másfél hónapja nem sikerül stábjának összehozni egy Demszky-Tarlós vitát.

Hozzátette: a jelenlegi főpolgármester az MDF-es jelölt hiúságára építve futamodik meg, és ezért hajlandó csak tágabb körben a nézők elé állni.

"Az SZDSZ elképesztő, hogy mit meg nem enged magának kommunikációban, én az utolsó két napon fel vagyok készülve az SZDSZ részéről a legalpáribb és legszélsőségesebb kommunikációra is" - jelentette ki Tarlós István.

4-es metró, M0-ás körgyűrű

"Hazugság, hogy Óbuda akadályozta volna az M0-ás körgyűrű megépítését" - mondta el a Fidesz és a KDNP által támogatott független főpolgármester-jelölt.

 A metróépítés kapcsán pedig kijelentette: "ha valaki ebben az országban még komolyan elhiszi, hogy 16 év alatt azért nem épült egy centiméter alagút sem, mert ebből a 16 évből 4 évig Fidesz-kormány volt, akkor itt nagyon nagy baj van".

Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy Demszky Gábor helyében mit csinált volna másként.

Mint mondta, ezt csak akkor tudná megmondani, ha ismerné azokat a szerződéseket, amelyeket a jelenlegi főpolgármester kötött.

Tarlós István hangsúlyozta: az óbudai önkormányzatnak sem döntési, sem engedélyezési joga nincs az M0-ás körgyűrűvel kapcsolatban.

Kijelentette: az út azért nem épült, mert még a kivitelezési tervek sem készültek el.

"Az SZDSZ két nap alatt még húszszor el fogja mondani, hogy én akadályoztam az M0-ás körgyűrű építését. Ennél igazságtalanabb és butább hazugságot nem is hallottam még" - jelentette ki Tarlós István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást