Új ember felel 1500 milliárd forintért

Infostart
2006. szeptember 27. 13:46
A kormány szerdai ülésén az egészségügyi miniszter javaslatára felmentette az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói posztjáról Dr. Kiss Józsefet, és október 1-jétől Major Zoltánt nevezi ki a feladat ellátására.

A korábbi években az OEP-nek - amely a legnagyobb magyar pénzintézetként évente 1500 milliárd forinttal gazdálkodik - egy kaotikusan működő egészségügyi rendszerhez és rossz egészségügyi szabályozáshoz kellett alkalmazkodnia, s a körülményekhez képest az egészségbiztosító jól látta el a feladatát - olvasható az Egészségügyi Minisztérium közleményében.

A biztosítási alapú egészségügyi rendszer megteremtése érdekében az OEP-nek szemléletváltáson kell keresztülmennie: valódi pénzintézetté kell válnia, amely hatékonyan gazdálkodik a biztosítottak pénzével annak érdekében, hogy a betegek számára jobb szolgáltatást lehessen nyújtani. Ehhez a megváltozott szemléletű működéshez és feladathoz új, pénzügyi szemléletű vezetőre van szükség - indokolta a személycserét a tárca.

A közleményből kiderül: Kiss József szakértelmére és munkájára más feladatkörben továbbra is számít az egészségügyi miniszter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást