Bocsánatot kért patkányos hasonlatért a szocialista képviselő

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 27. 21:19
Bocsánatot kért Filló Pál szocialista országgyűlési képviselő azoktól, akiket megbántott a párt májusi balatonőszödi frakcióülésén elhangzott "patkányos" hasonlatával.

A politikus a távirati irodához eljuttatott közleményében elismerte, hogy a hasonlat "egy kicsit szerencsétlen volt", és elnézést kért, ha ezzel bárkit megbántott.

Korábban Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke bocsánatkérést és magyarázatot követelt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Filló Páltól a balatonőszödi frakcióülésen elhangzottak miatt.

Filló Pál azt mondta: a csapdahelyzetet próbálta ezzel a szerencsétlen hasonlattal megfogalmazni.

A felszólalásomban azt kértem a miniszterelnök úrtól, hogy segítsünk az embereknek - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: nem akart senkit sem megbántani.

Filló Pál szerint felszólalásában azt szorgalmazta: teremtsék meg a feltételét annak, hogy ha már drágulnak az energiahordozók, akkor az emberek állami támogatással tudjanak ajtót, ablakot cserélni, és támogassák az alternatív energiahordozókat is.

"Én nem patkányoztam le az embereket, szó sincs róla" - hangsúlyozta a képviselő, megjegyezve: zárt ülésen vettek részt, így mindenki kicsit szabadszájúbban fogalmazott.