Tiltakozik a jelölés miatt a szakértői kormány "leendő tagja"

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 26. 11:51
Személye elleni provokációnak tekinti az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, hogy a Nézőpont Intézett őt is megemlítette a szakértői kormányra tett javaslatában.

"Megdöbbenve olvastam nevemet a Nézőpont Intézet szakértői kormányra tett javaslatában. A kezdeményezők tudtom és hozzájárulásom nélkül jelöltek a névsorba. Ezt az eljárást (...) személyem elleni provokációnak tekintem, etikátlannak tartom és attól teljes mértékben elhatárolódom - írta közleményében Szaló Péter.

A Nézőpont Intézet hétfőn hozta nyilvánosságra javaslatát, amely összecseng Orbán Viktor Fidesz-elnök felvetésével.

A magát konzervatív-liberális szellemi műhelynek valló szervezet az egyéves mandátummal rendelkező kabinet vezetőjének Bihari Mihály alkotmánybírósági elnököt ajánlja.

Alkotmánybíró nem lehet a kormány tagja - reagált szűkszavúan az Ab sajtófőnökén keresztül a felvetésre Bihari Mihály.

A Nézőpont Intézet Kapkodó egyensúlyozás címmel készítette el első tanulmányát, amely a második Gyurcsány-kormány első 100 napjáról szólt.

A tanulmányt szakmai tanácsokkal segítette Cséfalvay Zoltán egyetemi tanár, az Orbán Viktor Fidesz-elnök által korábban kezdeményezett Gazdasági Konzultáció szóvivője, valamint Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnökhelyettese, aki szintén Orbán Viktor felkérésére társszerzője volt kormányprogram júniusi vitájára elkészült Fehér Könyvnek.