Mádl Ferenc is felszólította Gyurcsányt a távozásra

Infostart
2006. szeptember 26. 13:31
Mádl Ferenc volt köztársasági elnök is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben értelmiségiek, volt miniszterek kérik fel a kormányfőt visszavonulásra.

"Vannak rendkívüli helyzetek, amikor egy politikus éppen visszavonulásával teheti a legtöbbet hazájáért. Ezt kérjük most Öntől!" - olvasható a Magyar Nemzetben megjelent dokumentumban.

A nyílt levél aláírói szerint Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéből nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány éveken át tudatosan megtévesztette a magyar állampolgárokat az ország valós helyzetét illetően.

Ezzel lehetetlenné tette, hogy felelős döntést hozzanak a 2006-os országgyűlési választásokon - áll a szövegben.

Az aláírók szerint Gyurcsány Ferenc helyzetében "a kormányfői felelősség tovább nem vállalható a demokrácia erkölcsét és az állampolgárok alkotmányos döntési szabadságát fenyegető pusztító következmények miatt".

A levelet a volt államfő mellett aláírta Bod Péter Ákos, Farkas Ádám, Freund Tamás, Granasztói György, Király Miklós, Kodolányi Gyula, Martonyi János, Sára Sándor, Szokolai Sándor, Zlinszky János is.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese közölte: Nem Mádl Ferenc fogja megmondani, hogy az MSZP mit cselekedjen. Részletek itt!