Kupper: szándékos kormányzati provokáció a tévészékház ostrománál?

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 26. 15:54
A Fidesz lejáratását célzó, szándékos kormányzati provokációt gyanít a Magyar Televízó épületének múlt heti ostroma során történtek mögött a párt fővárosi elnöke-frakcióvezetője.

Kupper András, aki Pesti Imre országgyűlési képviselőtársával együtt tartott sajtótájékoztatót, elmondta: az érintett rendőröktől kapott friss információjuk szerint a tévészékház ostroma alatt, éjjel fél egytől reggel 7-ig több száz akciókommandós várakozott bevetési parancsra, ez azonban vélhetően politikai nyomásra elmaradt.

A két ellenzéki politikus szerint az éjszaka mozgósított és készenlétben álló rendőröket reggel hazaküldték, pedig ekkor már a tévészékháznál a hiányos felszereltségű rendőrök elfogadhatatlan helyzetbe kerültek.

A politikusok közölték, hogy a parlamenti frakciótársaiknál felvetik azt, hogy kezdeményezzék országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását ez ügyben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál tett látogatása során megköszönte a rendőrök múlt heti helytállását.