Biztosítási csalásra készültek a Robin Hood-kazetták ellopásával?

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 26. 22:04
Az egyik gyanúsított védője, Baji Éva ügyvéd elképzelhetőnek tartja, hogy felmerül a biztosítási csalás gyanúja a Robin Hood-kazetták ellopásával összefüggésben.

Az egyik gyanúsított védője feltételezését arra alapozza, hogy a Mafilm nem tájékoztatta a rendőrséget a kópiák visszavásárlásáról folyó tárgyalásokról, és az azokról készült hangfelvételeket is csak a kazetták visszaszolgáltatása után juttatták el a rendőrséghez.

Baji Éva azt a kérdést tette fel, hogy a filmgyár miért nem vette igénybe a rendőrség közreműködését, amikor a visszavásárlásról tárgyaltak.

Az ügyvéd hozzátette: azt sem jelentette a Mafilm, hogy ugyanazon a napon adta volna át ügyfele a kazettákat, amikor elfogták.

A védő hangsúlyozta: tudomása szerint 15 millió forintban egyezett meg a Mafilm a gyanúsítottal, és a pénznek a felét kifizették.

Baji Éva úgy tudja, hogy a filmgyár 400 millió forintot kapott volna a biztosítótól, ha nem kerülnek elő a kópiák.

A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott Robin Hood című sorozat kópiáit augusztus 7-én lopták el. Eszmei értékük meghaladja a 2 milliárd forintot. A lopással gyanúsított másik férfit még keresi a rendőrség.