Demszky: Gergényi hétfő éjjel teljhatalmat kapott

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 25. 09:21
Budapest rendőrfőkapitánya teljhatalmat kapott a rendőrség irányításában - mondta a főpolgármester, aki szerint Gergényi Péter rendet tart Budapesten.

Amióta Gergényi Péter kezében van a döntés, és ő irányítja a rendőrséget, azóta rend van Budapesten - jelentette ki Demszky Gábor a közszolgálati televízióban arra az újságírói felvetésre, hogy az MTV székháza a rendzavarók támadása közben nem kapott megfelelő rendőri védelmet.

Mint mondta, maga javasolta, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány a hétfő éjszaka után kapja meg valamennyi jogkört, hogy irányíthassa mindazokat a rendőröket, akik Budapestre vezényeltek, valamint a Rendőrségi Biztonsági Szolgálatot és minden budapesti alakulatot.

Arra a kérdésre, hogy a TV székház megfelelő védelmet kapott-e, Demszky Gábor kijelentette: "erről nem engem kell kérdezni, hanem az országos rendőrfőkapitányt, és a kritikát vele szemben kell megfogalmazni, akár a legmagasabb szinteken is".

A főpolgármester hozzátette: keddtől, amikortól Gergényi Péter, Budapest főkapitánya már megkapta a teljhatalmat, napról napra rendet csinált Budapesten.