Szili igaztalannak tartja a vádakat

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 24. 17:36
Sajnálom, hogy olyannal hozták a nevem összefüggésbe, ami nem igaz - jelentette ki Szili Katalin házelnök a The Sunday Telegraph, a legnagyobb brit vasárnapi konzervatív lapban megjelentekre reagálva.

A lap szerint Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét is a Gyurcsány-beszéd lehetséges kiszivárogtatói közé sorolják Magyarországon. A brit lap szerint "az ujjak Szili Katalinra, a parlament ambiciózus elnökére mutatnak, aki nem szíveli a miniszterelnök piaci reformjait, és azt mondják róla, hogy Gyurcsány posztjáért sóvárog".

Szili Katalin közleményében úgy fogalmaz: "ha valakinek ebben a helyzetben magyarázkodnia kell, az nem én vagyok. Ez ügyben a lépéseket az MSZP elnöke felé már korábban megtettem. Számomra most a baloldal és a párt sikere az önkormányzati választásokon mindennél fontosabb. A kiszivárogtatás ügyében viszont a választásokat követően a szükséges lépéseket megteszem".

A közlemény szerint az elmúlt héten kialakult helyzettel kapcsolatban esetlegesen megteendő parlamenti lépésekért az Országgyűlés elnöke hétfő reggel kilenc órára a Házbizottság rendkívüli ülését összehívta.