Schmitt: a Gyurcsány-csomag nem reform, csak pénzbeszedés

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 24. 15:46
A Fidesz alelnöke szerint az emberek korrekcióra akarják fölhasználni az október 1-jei önkormányzati választást. Schmitt Pál Szentesen úgy vélte: a választók motiváltabbak, mint korábban, szeretnének az igazság birtokában szavazni.

A Fidesz alelnöke szerint míg az országgyűlési választásokon "becsukott szemmel, befogott füllel" kellett az embereknek szavazni, azóta az emberek rádöbbentek az igazságra, már birtokában vannak a tényeknek.

Schmitt Pál szerint az önkormányzati választások érzelmi értelemben egyfajta népszavazásnak is tekinthetők. Az ellenzéki politikus bízik abban, hogy a Fidesz jól fog szerepelni, sokan elmennek szavazni, s így tesznek hitet a demokrácia mellett.

"A Gyurcsány-csomag nem reform, egyszerűen csak pénzbeszedés, arra jó csupán, hogy valamelyest könnyebben lehessen törleszteni az államadósságot" - vélte a Fidesz alelnöke.

"Ez a hitelét vesztett kormány ezzel a csomaggal nem tud kilábalni a válságból, ezért a Fidesz a parlamenti pártok legjobb szakembereiből csökkentett hatáskörű szakértői kormány létrehozását javasolja, amely a gazdasági helyzet konszolidálódásáig irányítaná az országot" - hangsúlyozta Schmitt Pál.