Gyurcsány: nem szabad együttműködni a radikálisokkal

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 24. 15:40
A miniszterelnök szerint nem lehet és nem szabad együttműködni azokkal, akik vitatják és tagadják a III. Magyar Köztársaság demokratikus berendezkedésének alapját. Gyurcsány Ferenc erről az MSZP fővárosi választási rendezvényén beszélt, ahol aláírták a Budapesti Nyilatkozatot.

A kormányfő szerint Európában egyetlen jobb- vagy balközép pártnak sem jutna eszébe, hogy saját radikálisaival egy követ fújjon. Ez nem csupán a magyar jobboldal, de az egész magyar demokrácia tragédiája - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök hozzátette: fogalma sincs, mit keresnek a magyar jobbközép politikusai a Kossuth téren, ahol a szónokok szélsőséges, radikális, alkotmányellenes és idegengyűlölő beszédeket tartanak.

A rendezvényen Gyurcsány Ferenc, Molnár Gyula, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester aláírta a Budapesti Nyilatkozatot, amelyben rögzítik: minden alkotmányos eszközzel készek megvédeni a köztársaság intézményeit, a főváros békéjét és a budapestiek biztonságát.