Tojásdarabok a moszkvai magyar követségen

Infostart
2006. szeptember 22. 11:27
Hírügynökségi jelentések szerint tintásüvegekkel dobálták meg a moszkvai magyar nagykövetség épületét. A külképviselet vezetője az InfoRádiónak arról számolt be, hogy erre utaló nyomokat sem az épületen, sem a kertben nem találtak, tojásdarabokat azonban igen.

Egy orosz honlap közölte azt a videofelvételt, amelyen úgy tűnik: 4 fiatalember palackokat dob át a külképviselet kerítésén, majd elszaladnak.

"Tintásüvegnyomait nem, csak tojásdarabokat találtak a moszkvai magyar nagykövetség munkatársai a külképviselet udvarán" - mondta az InfoRádiónak Székely Árpád.

A moszkvai magyar nagykövet szerint semmilyen fenyegetést nem kapott a külképviselet, teljesen nyugodt körülmények között végzik munkájukat. Azt látják, hogy az orosz hatóságok megerősítették a nagykövetség védelmét, de ez már a hét elején megtörtént - tett hozzá Székely Árpád.

A nagykövet szerint Moszkvában nagyon visszafogottan reagáltak arra, hogy az MTV ostrománál megrongálták a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet is, és tudomásul vették azt a hivatalos magyar véleményt, miszerint vélhetőleg nem oroszellenes megnyilvánulásról volt szó, hanem egyszerűen a televízió közelsége miatt keletkezett sérülés az emlékművön.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást