Szekeres: a Fidesz nagygyűlése lett volna a legnagyobb kockázat

Infostart
2006. szeptember 22. 04:52
Sem ok, sem indok nincs a miniszterelnök cseréjére - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese az InfoRádió Aréna című műsorában. A honvédelmi miniszter hozzátette: méretei miatt lett volna kiemelten kockázatos a Fidesz szombatra tervezett nagygyűlése.

Az MSZP elnökhelyettese kijelentette: nem cserélik le a miniszterelnököt, mert egyetértenek a programjával, és azt Gyurcsány Ferenc vezetésével viszik végig.

Sem ok, sem indok nincs a miniszterelnök-cserére, a kormányon, a szocialista frakción belül, valamint a szabaddemokraták körében is teljes Gyurcsány Ferenc támogatottsága - hangsúlyozta Szekeres Imre.

Nincs dolga a honvédségnek

A honvédelmi miniszter közölte: a jelenlegi helyzetben nincs ok a honvédség bevetésére, az ország belső biztonságát a rendőrség és a rendvédelmi szervek biztosítják.

Az alkotmány szerint a honvédség egyébként is csak rendkívüli-, vagy szükségállapot idején vethető be belföldi rendteremtési célra - hangsúlyozta a miniszter.

Túl nagy lett volna a gyűlés

A politikus szerint a Fidesz nagygyűlése azért jelentett nagyobb biztonsági kockázatot a kisebb pártokénál, mert a legnagyobb ellenzéki párt rendezvényére százezres tömeget vártak a szervezők.

Szekeres Imre elmondta: egy ekkora tömeg biztonságát nem lehet garantálni.

A Fidesz vezetői csütörtökön jelentették be, hogy csak az önkormányzati választás után tartják meg a párt szombatra tervezett budapesti nagygyűlését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szekeres Imre a miniszterelnökrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szekeres Imre a Fidesz nagygyûlésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szekeres Imre a honvédségrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást