Századvég: Demszky vezet, de Tarlós a szimpatikusabb

Infostart
2006. szeptember 22. 18:38
A Századvég és a Forsense felmérése szerint Demszky Gábor szabad demokrata jelöltet a biztos választók 40 százaléka támogatja, Tarlós Istvánt támogatottsága pedig 38 százalékos.

Sokan még mindig bizonytalanok, vagy nem válaszolnak a kérdezőbiztosoknak, így az adatokat óvatosan kell kezelni - derül ki a véleménykutató tájékoztatásából.

A budapestiek 73 százaléka úgy nyilatkozott, hogy elmegy szavazni. Ez 14 százalékponttal magasabb a szeptember elején mért adatoknál, azaz az elmúlt napok eseményei mobilizálták az embereket.

Az összes megkérdezett 34 százaléka Demszky Gábor MSZP által is támogatott szabad demokrata jelöltre, míg 32 százaléka a Fidesz által is támogatott független jelöltre, Tarlós Istvánra voksolna.

A választásokon biztosan részt vevők között Demszky Gábor támogatottsága 40 százalékos, Tarlós Istváné pedig 38 százalékos.
A megkérdezettek azonban szimpatikusabbnak tartják Tarlós Istvánt. Egy ötös skálán a független jelölt 2,91 pontos átlagértéket ért el, míg a szabad demokrata induló 2,68 pontot.

Saját választókerületükben a budapestiek 30 százaléka a Fideszre, 24 százaléka pedig az MSZP-re szavazna. Az SZDSZ 5, az MDF 3 százalékon áll ezen mutató szerint.

A felmérésből kiderül, hogy a Fidesz elnöke által az elmúlt napokban tett javaslatok megosztják a budapestieket. A kormánypártiak teljesen elutasítják, a fideszesek viszont alapvetően egyetértenek vele.