Tarlós: az szavazzon Demszkyre, aki a közintézmények szétverését akarja

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 20. 11:41
Azért vagyok rendpárti, hogy ne történhessen meg mindaz, amit a köztelevíziónál és most éjszaka is láthattunk - hangoztatta Tarlós István, a Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt a Magyar Televízió megrongált épülete előtt a Szabadság téren.

"Ahányszor rendről, a rendetlenség megszüntetéséről, szigorúbb szabályokról beszélek, Demszky Gábor mindig súlyosan megtámad", és arról beszél, hogy "Tarlós István a primitív rendpártiságával elfojtja a szabadság levegőjét" - mondta.

Ezt akarták és ezt akarják? - vetette fel, majd utalt arra: Demszky Gábor éppen azért támadja őt, amiért ő szigorúbb szabályokat és rendet akar a fővárosban.

Ha azt akarják, hogy szétverjék a közintézményeket, akkor válasszák Demszky Gábort - jegyezte meg a politikus.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ő maga és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azonos álláspontot fogalmazott meg, amikor mindketten a "rendőrség elbizonytalanodásáról" beszéltek.

Megjegyezte: éppen a liberális pártból "állnak fel és kiáltoznak" a legkisebb szigorúság és határozottság esetén.

Közölte: az a véleménye, hogy akik akadályozzák a lakosság békés tüntetését, azok sértik a demokrácia alapelveit, de, mint mondta, még ennél is jobban sértik a demokrácia alapelveit, akik randalíroznak, törnek, zúznak.

"Bárkik is tették és teszik ezt a rongálást "azoktól a magam részéről keményen elhatárolódom. Ha valóban a Jobbik végezte ezt a rongálást, akkor vegyék úgy, hogy ez esetben elhatárolódtam a Jobbiktól, mint ahogy bárki mástól is, aki ezt tette" - hívta fel a figyelmet Tarlós István.