Demszky: garancia a kormány adott szava

Infostart
2006. szeptember 20. 15:29
A kormány tartja magát a fővárossal kötött eredeti szerződéshez, amelyben a szükséges budapesti fejlesztések támogatása mellett kötelezte el magát - jelentette ki Demszky Gábor, miután Gyurcsány Ferenccel közösen áttekintették a főváros fejlesztési terveit. A főpolgármester hozzátette: neki garanciát jelent a kormány adott szava.

"A kormány és a főváros tartja magát ez eredeti szerződéshez. Ennek eredményeképpen a következő fejlesztési ciklusban, 2007 és 13 között legalább kétszer annyi fejlesztés valósulhat meg, mint amennyi az elmúlt 7 évben. Önök azt kérdezhetik tőlem: mi a garancia erre? Nos, nem csak az aláírt szerződések, a jogi keretek, amiket kialakítottunk, hanem az adott szó" - fogalmazott Demszky Gábor.

A főpolgármester kijelentette, hogy a kormányt a tettei alapján ítéli meg, márpedig ami támogatást a kormány megígért Budapestnek, azt oda is adta.

A következő napokkal kapcsolatban a kormányfő és a főváros vezetője Orbán Viktor egy 1999-es beszédét idézte, amelyben az állt, hogy csak annak van joga kivinni az embereket az utcára, aki utána haza is tudja vinni őket onnan, és aki erre képtelen, az kalandor és felelőtlen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást