Tízmilliós csúszópénzt kért egy zalaegerszegi ügyvéd

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 19. 19:36
Bírósági eljárás alatt álló védence jelentett fel egy zalaegerszegi ügyvédet, aki 10 millió forintot kért és fogadott el az ügyfele számára kedvezőbb bírói ítélet elérésének ígéretével - közölte a Zala megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, Pirger Csaba írásos tájékoztatása szerint a csalás és más bűncselekmények miatt bírósági eljárás alatt álló V.Zs.-nek júliusban - még nyomozati szakban - "W.Gy. ügyvéd felajánlotta: 5 millió forint átadása ellenében, az ügyében eljáró bíró befolyásolásával eléri, hogy számára kedvező ítélet szülessen".

Az újabb, szeptember 6-i találkozáskor abban állapodtak meg, hogy 10 millió forint fejében elintézi, hogy V.Zs. ne kapjon 3 évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést.

A pénz átvételekor - szeptember 15-én - az ügyészség W.Gy.-t tetten érte, őrizetbe vette és befolyással való üzérkedés bűntettének megalapozott gyanújával kihallgatta - tájékoztatott Pirger Csaba.

A sajtószóvivő közölte: a Zalaegerszegi Városi Bíróság nyomozási bírája másnap elrendelte W.Gy. előzetes letartóztatását.