Kósa: "magam védem meg az MSZP székházát"

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 19. 19:46
"Politikai bűnöző nem lehet Magyarország miniszterelnöke" - kommentálta Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a balatonöszödi Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése után kialakult helyzetet.

Kósa Lajos szerint a Gyurcsány Ferenc vezette kormány alkalmatlan arra, hogy az emberek biztonságát megvédje - utalt a Magyar Televízió székházánál történtekre. Ugyanakkor hozzátette: a Fidesz mélyen elítéli azokat, akik erőszakosan lépnek fel, gyújtogatnak, s a magyar törvényes rend ellen vétenek.

Debrecen polgármestere kijelentette: nem kell új választás, de Gyurcsány Ferenc nem vezetheti tovább a kormányt. Kósa Lajos úgy vélte: az ország eljutott ahhoz a határhoz, amit ha átlép akkor a Magyar Köztársaság megszűnik demokratikus jogállam lenni, és együtt emlegetik majd Lukasenko Fehéroroszországával, vagy a Milosevics nevével fémjelzett Szerbiával.

A fideszes politikus elmondta: Debrecenben békésen zajlott a demonstráció, és várhatóan így lesz ez az elkövetkező napokban is. Mint mondta: személyesen vigyáz a rendre, és ha kell, maga védi meg a szocialisták székházát.